2012 U.S.A Canyon Adventure

Dag 3 Las Vegas, NV - Death Valley N.P, CA

Allereerst, zoals beloofd: Tadadadadaaaa, onze Jeep!!

Na een zelfde soort ontbijtje als gisteren rijden we rond half 9 weg uit Las Vegas. Klein stukje Interstate 15 en dan binnendoor naar Stovepipe Wells waar we in 2006 ook al een x overnacht hebben.

Na anderhalf uur stoppen we bij een benzinepomp voor koffie en sandwiches voor de lunch. Als we buiten, op de stoep, de koffie opdrinken komt er een man in een rolstoel aanrijden. Hij vraagt een vuurtje en stelt zich meteen voor. Randy! Hij begint te kletsen en vraagt of we dat niet vervelend vinden?? Nee, dat vinden we niet!! Hij is Vietnam veteraan, zijn linkeronderbeen is er tijdens de oorlog 'afgeblazen'. Hij verteld waarom hij in een gehucht als dit woont, dat hij oorspronkelijk uit California komt, in de autobusiness zit en dat zijn 83 jarige vader pas een stroke heeft gehad. We praten over werk, over de Amerikaanse economie en over zijn familie. Vervolgens vraagt hij waar we vandaan komen "want hij herkent het accent niet"

Laughing
We blijven bijna een uur zitten, geven hem een aansteker en dan rijden we verder richting Death Valley.

De 1e stop is bij Ashford Mills Ruins.....

Vervolgens rijden we door naar Badwater Basin

Je kunt er een heel stuk de zoutvlakte over lopen en dat doen we dan ook. Het is heet, héél heet. Heen heb je de zon in de rug, dus dan valt het wel mee, maar terug schijnt hij in je gezicht, Je kunt wel blijven drinken, maar na elke slok water heb je meteen weer dorst en daar komt dan nog bij dat het water warmer wordt bij iedere stap die je zet. Je ziet de auto staan, maar het lijkt of je maar niet dichterbij komt.....het is écht verschrikkelijk heet!! De klok bij het uitkijkpunt staat op 109F = 43*C en het is nog niet eens het heetste moment van de dag.....

Na Badwater basin nemen we nog een one-way scenic drive. In één woord prachtig!!

We stoppen dan nog bij de Mesquite flat sand dunes.....

.....en dan komen we toch eindelijk aan bij Stovepipe Wells, ons onderkomen voor de nacht.

Wat een contrast; werden we vanochtend wakker in een balzaal met een badkamer in marmer en goud. De kamer die we nu binnenstappen is klein, donker en ruikt muf. We hebben geen telefoon, geen tv én geen internet, dus de website moet alsnog een dag wachten.

Frown

We gaan nog even naar het zwembad, waar het water warmer is dan de buitentemperatuur in Nederland en eten in de saloon. Benny heeft taco's en Anja heeft genoeg aan een salade. We delen nog een sweet taco desert en dan gaan we naar bed. We zijn moe en vreselijk oververhit.

Reacties

Reacties

Mitchell

Wow !! Ben toch wel jaloers aan het worden dit jaar ! Heul gaaf allemaal !
Mooie foto's moeder, je kan zo in een reiswinkel werken.
Complimenten van me collega die ook vaak in USA geweest is !
LY

Ina

Anja en Ben de foto's zijn super mooi en met je verhaal erbij maken ook wij jullie reis een beetje mee. Fijne tijd verder, we volge jullie

Gerda

Vette bak & shoots & story!

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!