2012 U.S.A Canyon Adventure

Sneak preview

Tickets zijn binnen, stoelen/entertainment (in het vliegtuig) gereserveerd en de hotelvouchers uitgeprint, tijd voor een update!!

We gaan een aantal van de mooiste Nationale Parken van het Westenbezoeken, misschien is het leuk om daar alvast watfoto's van te laten zien.....

* Las Vegas ~ Need I say more??? Las Vegas Blvd/The Stripmet 19 van de 25 grootste hotels van de wereld. Ieder hotel isal een bezienswaardigheidzelf. Verder willen we deze xde, meer dan 100 verdiepingen hoge, Stratosphere Tower'beklimmen'. Het is de hoogste vrijstaande observatietoren van de V.S en ik hoef natuurlijk niet te vertellen dat het uitzicht over Las Vegas geweldig zal zijn.

* Death Valley N.P ~ De heetste, droogste en laagste plek van Noord Amerika. De Badwater zoutvlakte ligt 86m onder zeeniveau en Telescope Peak 3368m boven het zeeniveau. De hoogst gemeten temperatuur, in juli 1913, was 56,7* C. Toen wij er in 2006 waren was het er 123*F/ 50,6*C.....

* Zion N.P ~Een ravijn van 24km lang en 800m diep, met hoog oprijzende wanden en hellingen. Het ravijn is uitgeslepen door de Virgin River.

* Bryce Canyon N.P~Een serie van vreemdsoortige, natuurlijk gevormde amphi-theaters. De wanden daarvan bestaan uit zestig verschillende lagen zand-, kalk- en leisteen. In de amphitheaters staan talloze zeer grillig gevormde rotsformaties in allerlei kleurschakeringen, variërend van wit, pastelroze, vurig oranje en rood tot knalrood.

* Capitol Reef N.P ~Het park bestaat uit twee delen. In het noorden ligt Cathedral Valley, een woestijnlandschap met daarin hoog uitstekende zandstenen rotsen die door hun vorm aan kathedralen doen denken en inhet zuidende Waterpocket Fold, een rechte, 160 kilometer lange plooi in de aardkorst.

* Canyon Lands N.P ~ Gedurende miljoenen jaren hebben de Green River, de Colorado River en hun zijrivieren zich een weg gebaand door het rotslandschap in Utah. Hierdoor is een van de meest ruige gebieden in de V.S ontstaan, een bijna ondoordringbaar labyrinth van kloven met talloze natuurlijke bogen, bruggen en de meest grillige rotsformaties.

* Arches N.P~ Nergens ter wereld komen zoveel natuurlijke rotsbogen voor, als binnen de grenzen van Arches N.P. Naast de vele bogen komen in het park ook allerlei andere grillig gevormde rotsformaties voor.

* Mesa Verde N.P ~ Mesa Verde is het enige N.P inde V.Swaar het niet gaat om de natuur, maar om de geschiedenis van de vroegere bewoners. Ongeveer1500 tot1300 jaar geleden vestigde een groep Indianen zich op een dichtbegroeide hoogvlakte in het zuidwesten van de staat Colorado. De naam van dit gebied, Mesa Verde, betekent 'groene tafel'. In het zuiden van dit gebied liggen veel ravijnen, waar de Indianen op beschutte plekken rotswoningen hebben gebouwd. Omstreeks het einde van de 13e eeuw lieten ze hun nederzettingen om nog onopgehelderde redenen in de steek, waarbij ze veel van hun persoonlijke bezittingen achterlieten. De rotsnederzettingen en de andere vroege sporen van menselijke bewoning in dit gebied, behoren tot meest omvangrijke en best bewaarde archeologische vondsten in heel Amerika.

* Monument Valley N.P ~M.V is misschien wel het meest aansprekende voorbeeld van de overweldigende schoonheid van het woestijnlandschap in het zuidwesten van Amerika. Het silhouet van de eenzame rode rotsen, omgeven door een lege, weidse vlakte, heeft als decor gediend bij tientallen films en veel commercials.M.V iseen Navajo Nation Tribal Park, dat betekent dat het behoort tot het grondgebied dat wordt beheerd door de Navajo Indianen. Sommige families wonen al generaties lang in dit gebied, en zij houden de tradities van hun voorouders in ere.

* Canyon de Chelly N.M ~ Het National Monument bestaat uit vier grote canyons, en veel kleine zijcanyons. De vier grote kloven zijn: Canyon del Muerto, Black Rock Canyon, Canyon de Chelly en Monument Canyon. De ondiepe, modderige Chinle Wash stroomt door de canyons heen. In het westen zijn de rotswanden nog geen 10m hoog, maar naarmate je verder naar het oosten gaat worden de canyons steeds dieper. In het oosten rijzen de wanden zo'n 300m boven de bodem van de canyons uit. Er zijn diverse indrukwekkende monolieten (alleenstaande rotsen), waarvan Spider Rock de meest bekende is.

* Grand Canyon N.P ~ De Grand Canyon wordt gezien als 1 van de 7 wereldwonderen van de natuur.Lengte: 446km - diepte: maximaal 1.829m - breedte:gemiddeld 16km / maximaal 29 km.

* Antelope Canyon N.P ~Dit is een slot canyon. Het woord ‘slot' betekent ‘smalle gleuf'; een slot canyon is een kloof met hoge verticale wanden, die erg dicht bij elkaar staan. De meeste slot canyons zijn gevormd in droge gebieden, waar incidenteel heftige overstromingen plaatsvinden. Tijdens dergelijk natuurgeweld schuurt het water met steen en ander puin door de zachtere rotslagen heen, waardoor de smalle kloven ontstaan.

* Peach Springs ~ Capital van de Hualapai Nation. We overnachten hier en zullen (evt. onder begeleiding vaneen Hualapai gids) naar beneden rijden tot aan de Colorado River.

* Grand Canyon Skywalk ~De Skywalkis een zwevend glasplatform, boven deGr. Canyon.De Skywalk biedt de mogelijkheid om op eenglasbalkon tot 22m over deGr. Canyon te wandelen. De diepte, onder de Skywalk is 300 à 400m, maar vanaf de brug zie je de Coloradorivier op 1200m diepte verderop liggen. De Skywalk bevindt zich in het Hualapai-indianenreservaat.

*Lake Havasu ~ Een groot waterreservoir achter de Parker Dam en aan de Colorado River op de grens van California en Arizona. De London Bridge is de originele brug die ooit over de Theems lag. De brug kon het drukke verkeer in 1962 over de Thames niet meer aan en werd te koop gezet!Steen voor steen werd de brug afgebroken en via Long Beach naar Lake Havasu verscheept, waar op 23 september 1968 onder toeziend oog van de burgemeester van Londen, werd begonnen metde opbouw!

*Joshua Tree N.P~Een Joshua Tree isgeen boom maar een grote plant, die behoort tot de familie van de Yucca's. De grillig gevormde Joshua Tree is een van de meest karakteristieke planten in de Mohave Desert. De grootste exemplaren zijn ongeveer 12m hoog, en zijn naar schatting ongeveer 900 jaar oud.

* Venice Beach ~ Zon,zee, strand, palmbomen en Ocean Front Walk.

Geen betere plek om de vakantie af te sluiten!!

Reacties

Reacties

Gerda

Wow, wat een bad trip ;-)
Jaloers dus werp me vrijwillig op als kruier privat driver, you name it, als 'k maar mee mag hihi

Riek

Jullie staan nog zeer veel mooie indrukken te wachten-geniet alvast van de voorpret

ria vd W

Jullie hebben al goed jullie huiswerk gemaakt!!
Wat een indrukken zullen jullie op doen!!
Ik ga jullie volgen!!

Trudy

Wat een geweldige foto's Ik ben heel benieuwd hoe jullie vakantie verder zal verlopen. Een goede vlucht en een goed begin voor jullie vakantie. Leuk dat je de thuisblijvers zo op de hoogte wilt houden.

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!